Portfolio fotografie

Wil je werken als model maar heb je nog geen modellenbureau of wil je liever als freelance model aan de slag? Dan kun je bij Foto Finis terecht voor portfolio fotografie. Met een portfolio presenteer je jezelf aan een modellenbureau of aan potentiële klanten. Ze zien direct je sterke punten en hoe ze die in hun markt neer kunnen zetten. Wat ze willen weten is eigenlijk vrij eenvoudig. Hoe zie je er naturel uit (setcard) en hoe fotogeniek en veelzijdig ben je (portfolio uitbreiding).

Setcard

Portfolio fotografie

Portfolio fotografie bij Foto Finis kan beginnen met het maken van een setcard (zie voorbeeld beneden). Dit zijn naturel foto’s waarop goed te zien is hoe je eruit ziet. Je draagt hierop weinig of geen make-up en de foto’s zijn onbewerkt. Deze soort foto’s worden ook wel polaroids of digitals genoemd. Op de setcard staan alle relevante gegevens van je vermeld zodat het een handig hulpmiddel is om je te presenteren. Het modellenbureau kan op basis van deze foto’s beoordelen of je interessant bent voor hun klanten en of ze je willen uitnodigen om verder met ze in zee te gaan.

Hiervoor neem je onderstaande kleding mee.

  • Vrouwen: Een strakke jeans of legging, hoge hakken, wit of zwart mouwloos t-shirt en geen of heel weinig naturel make-up!
  • Heren: Jeans, sneakers en een wit of zwart mouwloos T–shirt.

Portfolio uitbreiding

Portfolio fotografie is een presentatie van wie je bent (uiterlijk, maten, etc.) en van wie je wilt/kunt zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten modellen en het spreekt voor zich dat er voor een fashion model andere eisen zijn dan voor een glamour model of voor een fitness model. Als je kaal bent zul je niet snel gevraagd worden voor een shampoo reclame bijvoorbeeld. Graag bespreek ik je wensen en de mogelijkheden hiervoor met je. Voor de uitbreiding van jouw portfolio kunnen we ons onder andere richten op portretten, fashion, glamour, fitness, etc. Helemaal afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden. Hoe uitgebreider en verschillend je portfolio is hoe beter en hoe meer kans je hebt om geboekt te worden voor een opdracht.

Combineer een portfolio shoot met modelfotografie

Wil je meer foto’s in het portfolio op laten nemen? Dan kun je portfolio fotografie ook combineren met modelfotografie. Tijdens deze shoot kan je haar en make-up verzorgd worden door een visagiste. Je ziet er dan op je allerbest uit voor een beautyportret bijvoorbeeld. Zo kun je dus een veelzijdiger beeld van jezelf laten zien.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden of wil je direct een afspraak maken voor portfolio fotografie? Neem dan contact met ons op.

Sedcard voorbeeld

Sedcard voorbeeld

×

Goedendag,

Klik op mijn foto om een bericht te sturen via WhatsApp of stuur een mail naar Mischa@FotoFinis.nl
Ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen om het bericht te beantwoorden.
Met vriendelijke groet,
Mischa Koorneef

× Kan ik je ergens mee helpen?