Het Gezicht van Maassluis is een mooi fotokunstwerk bestaande uit allerlei foto’s van Maassluis en van Maassluizers die samen de Stadhuiskade vormen. Het kunstwerk is 230cm x 100 cm groot geworden. Iedereen kon meedoen met dit fotokunstwerk zolang je maar een binding (geboren, getogen of woonachtig) had met Maassluis. Een jaar lang konden mensen op de foto voor een leuk portret welke dan gebruikt werd voor dit fotokunstwerk. Elke maand stonden we weer op een andere locatie in Maassluis hiervoor. De mensen die meededen kregen hun foto ook zelf toegestuurd. Meedoen kostte 5 euro en dit ging ook naar het goede doel net zoals de opbrengst van het fotokunstwerk zelf.

Op zondag 27 januari 2019 was het dan eindelijk zover. De officiële onthulling van het fotokunstwerk Het Gezicht van Maassluis werd om 16:00 uur verricht door de toenmalige burgemeester van Maassluis, Edo Haan.
Dit fotokunstwerk wordt per opbod verkocht en de opbrengst is naar Stichting Present Maassluis gegaan die er veel Maassluizers mee heeft kunnen helpen. Er was juist voor deze stichting gekozen omdat zij, net als het project zelf, open staan voor alle Maassluizers en niet slechts een kleinere doelgroep. Bieden was mogelijk tot en met 3 maart 2019.
De gelukkige winnaar is de gemeente Maassluis, en daardoor ook alle inwoners van Maassluis, geworden. Het fotokunstwerk is voor iedereen gratis te bewonderen in het gemeentehuis Maassluis. Overigens is een kleinere versie hiervan nog steeds verkrijgbaar (115 cm x 50 cm. bijvoorbeeld). Informeer hiervoor naar de mogelijkheden bij Mischa Koorneef.

Het fotokunstwerk wordt gepresenteerd bij Gallery RitsArt op de Veerstraat Noordzijde 3.
http://www.ritsart.com/
De afdrukkosten van dit fotokunstwerk zijn gesponsord door Martin Zwaan (de buurman van Maassluis).
http://www.martinzwaan.nl/
De opbrengst van dit hele project is naar het goede doel Stichting Present Maassluis gegaan.
https://www.facebook.com/presentmaassluis/


Onthulling door Edo Haan van het fotokunstwerk “Het Gezicht Van Maassluis” van Mischa Koorneef bij Gallery RitsArt. Foto: Edwin Sonneveld.
Uiteraard staat Edo er zelf ook op. Foto: Edwin Sonneveld.